Middagskasse rödingfilé hollandaise

Köp
  • 295,00 kr
  • 3 Kvar

Ugnsbakad Rödingfilé med salladslök, kokt potatis, hollandaise, lime och sparris

2 portioner

Ingredienser:

Färsk rödingfilé, MSC Sverige

Svensk potatis

Hollandaise: se etikett

Sparris

Salladslök med smör

Att göra:

Vi har förberett det mesta här men vi lämnar det avslutande till dig och din kreativitet.

Steg 1: Koka potatisarna i rikligt saltat vatten i cirka 20 minuter tills de är mjuka. tillsätt gärna en klick smör när dom är färdigkokta.

Steg 2: Sätt ugnen på ca 165 gr. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker smord form (alt. på en bit bakplåtspapper), salta och peppra efter behag, lägg på salladslöken med smöret, och baka dem med skinnsidan upp ungefär 5-8 min. Fisken ska inte överstiga en temperratur på 48c i kärnan, den ska då vara lite ”glasig” i mitten. Sätt fingret på fisken och tryck lite försiktigt, den ska den kännas mjuk men ha lite stuns. Vill du ha den mer tillagad, låt den stå inne lite längre.

Steg 3: Under tiden fisken går i ugnen kan du värma hollandaisen försiktigt i vattenbad eller går också servera rumstempererad, Lägg sedan i sparrisen i sin påse i kokande vatten, ca 3-5 min, så de blancherar klara, men också behåller vitaminer och spänst kvar.

Steg 4: När fisken är färdig, ta den ur ugnen och ta tag i en hörna på skinnet, dra av det & släng bort. Fisken är nu färdig för servering.

Nu är det hög tid att lägga upp maten på tallrik för servering. Dela lime, så man kan pressa fruktig och frisk syra över måltiden.. Lägg gärna ett par kvistar dill eller någon annan färsk ört över om du har, det ser trevligt ut.